Door de alsmaar stijgende kosten door regelgeving en dure hoogwerkers hebben wij gezocht naar een betaalbaar en veiliger alternatief voor het reinigen van gebouwen op hoogte. Wij hebben een uitstekend alternatief gevonden voor de hoogwerker en ladder, namelijk de telescoop osmose installatie.

Met deze installatie maken we gebruik van water technology reverse osmose (RO) en de-ionization (DI) systeem. Deze verwijderen alle mineralen en vervuilingen.

Reverse osmose (RO) en de-ionization (DI) systemen leveren tot 99,9% puur water voor een perfecte reiniging (milieuvriendelijk) en leveren een streep- en vlekkeloos resultaat op alle soorten oppervlakken. Wanneer puur water in combinatie met een borstelende werking op een oppervlak wordt gesproeid (10 bar) lossen bijna alle atmosferische vervuilingen op en droogt het oppervlak streep- en vlekloos op. Dit systeem werkt moeiteloos, sneller en effectiever dan conventionele reiniging en levert hetzelfde zoniet een beter resultaat.

De telescoop osmose installatie werkt met eigen middelen, dus eigen stroom en een voorraad van eigen osmosewater. Deze installatie heeft een inhoud van ruim 1200 liter osmosewater. Het geheel werkt op 12 volt, dit drijft een 10 bar drukpomp aan. De installatie heeft verschillende werkstanden. Verder bechikt de installatie over een drukslang van 150 meter, wat wil zeggen dat vanaf de installatie tot het te reinigen oppervlak deze afstand minimaal overbrugd wordt. Bij het systeem hoort een telescoopsteel met een maximale lengte van 20 meter. Met de dunne slang, die vanaf de drukslang begint, komen we dan bij een borstel uit waarbij het osmosewater via 2 norzels op het te reinigen oppervlak wordt gesproeid (max. 10 bar druk). Door de sproeiende en borstelende werking gaat het osmosewater een verbinding aan met de vervuilingen en vloeit deze af.

De installatie staat veilig werken op hoogte toe vanaf de grond zonder dure aanpassingen.

Over inzetbaar, middels een 150 meter lange slagverbinding en een krachtige 12 vol / 10 bar pomp, om tot 20 meter hoogte moeiteloos te kunnen werken. Uitermate geschikt voor het reinigen van glas, gevelbeplating, damwand, kozijnen, gevelreclame enz... oftewel schoon, makkelijk en snel!